Euromed patrocina la terapia con animales para la residència de discapacitats de la Vinyota

La residència de discapacitats de la Vinyota recupera la seva teràpia amb gossos
Una subvenció de l’empresa Euromed farà que els usuaris del centre puguin tornar a fer la teràpia amb animals de Curecan

Societat

Divendres, 25 de gener de 2019 | 16:41h

MOLLET DEL VALLÈS
El mes de setembre passat, després de quasi tres anys, la residència per a persones discapacitades la Vinyota de Mollet deixava de poder oferir la seva teràpia assistida amb gossos.
Malgrat això, aquest divendres, l’Associació de familiars i amics de persones discapacitades la Vinyota ha anunciat que es recuperarà aquesta activitat de la mà de Curecan gràcies a una donació de 4.000 euros realitzada per l’empresa Euromed.Així ho ha fet públic en una roda de premsa en la qual han participat representants del centre, de l’empresa, de la Fundació Sanitària de Mollet (FSM), de Curecan i la regidoria de serveis socials de l’Ajuntament de Mollet.
Segons l’Associació, amb la nova donació duta a terme per la companyia d’investigació de components per a la diatètica i els cosmètics, la teràpia amb gossos podrà realitzar-se durant tot l’any 2019. “Quan no vam tenir fons per finançar el projecte, com aquell qui diu, vam anar a visitar els nostres veïns”, han dit des de l’Associació. “Estem molt agraïts que tinguessin tanta disposició per finançar el projecte”, han afegit.
Representants d’Euromed per la companyia i pels seus més de 100 treballadors “és un orgull realitzar donacions com aquestes”.
Per la seva banda, la FSM ha asseverat que res d’això seria possible sense “el talent i el bon treball dels professionals que hi ha a la residència de la Vinyota”.
Des de tots els fronts s’ha valorat la necessitat d’aquest tipus de teràpia –que també es realitza amb conills i gats-, ja que ajuda a millorar la socialització dels usuaris del centre i també en millora l’estat d’ànim.
La segona planta de la residència
Actualment, la residència té un total de 50 places de les quals 30 viuen íntegrament a l’emplaçament i 20 no hi dormen. Així mateix, l’equipament compta amb un equip de 50 persones i està regentat per la Fundació Sanitària de Mollet.
En declaracions per al diari Som, Joan Solà, director de l’àrea de la dependència de la FSM ha assegurat que s’està treballant per obrir la segona planta que hi ha a l’edifici i que actualment no està operativa. Solà ha afirmat que tot i que la fundació té un projecte dissenyat per aquest espai que disposarà de 30 places per persones amb discapacitat psíquica, la inversió necessària per obrir la planta depèn del departament de Salut de la Generalitat. El mateix Solà ha considerat que a finals d’any o el 2020 la planta podrà quedar finalment habilitada.

 

https://www.sommollet.cat/noticia/45771/la-residencia-de-discapacitats-de-la-vinyota-recupera-la-seva-terapia-amb-gossos