Euromed posa en funcionament un nou edifici per a innovació i recerca

La multinacional aposta pel desenvolupament de nous productes des de la seu de Can Magarola

Diumenge, 22 de juliol de 2018 | 10:06h

El grup Euromed, amb seu al polígon de Can Magarola de Mollet i dedicat a la producció d’extractes vegetals per a la indústria farmacèutica i de complements alimentaris i cosmètics, inaugurarà dijous un nou edifici que l’empresa ha construït per ampliar el departament de recerca, innovació i desenvolupament de nous productes. L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de representants de la Generalitat, l’Ajuntament i el mateix grup farmacèutic.   

Els nous laboratoris tenen una superfície total de més de 1.700 m2, i és on a partir d’ara es duran a terme les activitats científiques relacionades amb el control de qualitat dels productes fabricats i la innovació i desenvolupament de nous productes.

Concretament, apunten fonts de la companyia, “el disseny dels laboratoris s’ha fet amb l’objectiu de continuar sent líder en el desenvolupament, la producció i comercialització d’extractes vegetals d’elevada qualitat”. Per això les instal·lacions s’han proveït de la instrumentació més avançada en el camp de l’anàlisi química i la preparació de productes naturals.

Segons apunten des de la mateixa companyia, “Euromed i els seus més de 140 col·laboradors comparteixen i fomenten els valors d’innovació, recerca i consciència mediambiental com a pilars de l’èxit dels grup des de fa gairebé 50 anys”. A més, afegeixen, s’ha concebut un espai amb la “capacitat de donar resposta al creixement actual i futur de la companyia”.

L’empresa, establerta a Mollet des del 1971 i amb un centenar de treballadors, és avui propietat del fons d’inversió The Riverside Company. Exporta actualment el 97% de la seva producció a més de 35 països, i disposa de seus a Alemanya, França i els Estats Units, entre d’altres. La firma va facturar 57 milions d’euros el 2017 i té previst incrementar les seves vendes més d’un 10% durant aquest any.

El disseny de les noves instal·lacions d’Euromed dedicades a la innovació i al desenvolupament de nous productes és obra del despatx d’arquitectura Serradell & Co, amb la col·laboració de l’equip tècnic d’Euromed. L’edifici recorda la forma orgànica d’una fulla, i ha estat construït amb l’elecció de materials innovadors i eficients que han permès obtenir la certificació energètica classe A.

“Aquests nous laboratoris d’innovació i desenvolupament consoliden la imatge d’Euromed com a empresa dedicada a proposar productes naturals innovadors que responguin a les necessitats dels nostres clients i la salut dels consumidors”, asseguren des de l’empresa.

La inversió ha estat de 3 milions d’euros i s’han contractat cinc nous treballadors.

 

(https://www.sommollet.cat/noticia/43090/euromed-posa-en-funcionament-un-nou-edifici-per-a-innovacio-i-recerca)